Olifanten Translocatie Liwonde

Bijdrage in 2022 aan het herstel van het ecologisch evenwicht

African Parks

African Parks is een Afrikaanse natuurorganisatie die zich inzet voor het behoud en herstel van beschermde natuurgebieden in Afrika. African Parks benadrukt de financiële duurzaamheid van de parken, met name door middel van het ontwikkelen van toerisme, het stimuleren van economische activiteiten en het betalen voor ‘eco-system services’. Hiermee leggen zij de basis voor economische ontwikkeling en armoedebestrijding.

Website African Parks

Olifanten Translocatie

De translocatie begon op 27 juni en eindigde op 31 juli 2022. In deze periode werden 263 olifanten en 431 andere wilde dieren, waaronder impala's, buffels, wrattenzwijnen, marterachtigen en waterbokken, met succes over de weg verplaatst over een afstand van ongeveer 350 km van Liwonde naar Kasungu. Dit was een samenwerking tussen African Parks, DNPW en IFAW.

African Parks werkt sinds 2003 samen met Malawi's Department of National Parks and Wildlife (DNPW) voor het beheer van Majete Wildlife Reserve. Vanaf 2015 werkt DNPW samen met African Parks om Liwonde National Park om te vormen tot een veilig toevluchtsoord voor wilde dieren en om haar volledige potentieel als een kostbare bron voor Malawi en haar bevolking te realiseren. In de afgelopen zes jaar is Liwonde opnieuw uitgegroeid tot een waardevolle aanwinst voor Malawi en is het nu een van de meest gewilde wildbestemmingen in het land.