Samen Beter Samen Sterker

50-jarige jubileum actie van Xenos, Wie jarig is doneert!

Kinderziekenhuizen van Oranje

Ieder jaar worden in Nederland duizenden kinderen ernstig ziek, of met een afwijking, geboren. In sommige gevallen leidt dat er zelfs toe dat deze kinderen niet oud worden. 

Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje zet zich in voor onderzoek, betere behandelingen en een kindvriendelijke omgeving. Zeven toonaangevende kinderziekenhuizen slaan we -voor speciale gemeenschappelijke projecten- de handen ineen, samen kunnen we nog meer betekenen voor deze kwetsbare kinderen.

Website Kinderziekenhuizen van Oranje 

Samen Beter Samen sterker

In 2023 viert Xenos haar 50-jarige jubileum én hebben daarom een feestelijke actie gedaan voor de Kinderziekenhuizen van Oranje! Wie jarig is doneert.


Samen Beter Samen Sterker was de campagne, bij aankoop van ieder Xenos hobby artikel, werd er 10% gedoneerd aan Kinderziekenhuizen van Oranje. 

Geheel in het teken van het grote thema waar de stichting Kinderziekenhuizen van Oranje zich voor inzet, namelijk het verminderen van angst, pijn en stress bij ernstig zieke kinderen in de kinderziekenhuizen, was er met Xenos een bijzondere samenwerking. Want het creëren van momenten om samen plezier te hebben, dat is wat deze kinderen helpt. 

Ook Xenos gelooft in het creëren van dit soort bijzondere momenten voor kinderen. Met een uitgebreid assortiment aan knutsel-, bak- en feestartikelen weet Xenos heel goed wat kinderen leuk vinden. Om alle kinderen in de kinderziekenhuizen te steunen, had Xenos een speciale actie.

Bij aankoop van een hobbyartikel werd er door Xenos 10% aan de stichting Kinderziekenhuizen van Oranje gedoneerd. Deze actie liep van 1 mei t/m 31 augustus 2023. Samen kunnen we een bijdrage leveren om nog betere zorg en omstandigheden te creëren voor ernstig zieke kinderen. 

Er is is in totaal €120.661,- euro gedoneerd.

De cheque

De cheque uitreiking aan Kinderziekenhuizen van Oranje samen met Nicolette van Dam - Ambassadrice